Vepřové kostky s fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 150 ml vývar 200 - 250 ml pivo 1 ks malá cibule 1 šálek hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 500 g vepřová plec 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 150 g jemné fazolové lusky
Postup Vepřové kostky s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Čerstvé fazolové lusky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Mouku promícháme v mikrotenovém sáčku s mletými paprikami
Kostky masa důkladně obalíme v ochucené mouce a postupně zprudka opečeme na oleji. Potom maso podlijeme vývarem a pivem, promícháme ode dna hrnce a zakryté zvolna dusíme doměkka
Mezitím si na pánvičce necháme zpěnit cibulku, vmícháme fazolky, podlijeme malým množstvím vody ochucené citronovou šťávou a krátce podusíme
K měkkému masu vmícháme podušené fazolky s cibulí, vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí
Dušené vepřové kostky s fazolkami servírujeme s barevnými špagetami.