Koprová omáčka s domácím knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3-4 lžičky cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 lžíce ocet 2 ks houska 0,25 kostek droždí 2 lžíce hladká mouka 500 ml masový vývar 350 g polohrubá mouka 1 svazeček čerstvý kopr 250 ml alpro cuisine 200 ml alpro original 250 ml alpro original
Postup Koprová omáčka s domácím knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Kopr nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme si jíšku, kterou zalijeme připraveným vývarem, přilijeme Alpro original a zlehka 15 minut povaříme na mírném ohni
Přidáme Alpro smetanu a kopr. Dochutíme solí, cukrem a octem. V rendlíku přivedeme k varu vodu a vejce uvaříme natvrdo
Příprava knedlíky: Housky nakrájíme na malé kostičky. Droždí nadrobíme do misky, zlehka osolíme a necháme krátce odležet. Do směsi vmícháme vlažné Alpro original, vejce a postupně přisypáváme mouku. Pořádně vše zamícháme a zpracujeme těsto. Kostičky housek do těsta jemně zapracujeme, aby vydržely v celku a necháme kynout asi 20 minut
Těsto přesuneme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme šišku a ponoříme ji do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařené knedlíky by měli vyplavat na hladinu
Koprovou omáčku s domácím knedlíkem podáváme s přepůleným vejcem a knedlíkem (který po vytažení z vody propícháme vidličkou a nakrájíme nití)
Poznámka autora receptu: Omáčka bude zvlášť chutná, pokud kopr koupíte na farmářském trhu. Pokud nestíháte, místo knedlíku poslouží jako skvělá příroda vařené brambory.