Koprová omáčka s domácím knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3-4 lžičky cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce ocet
2 ks houska
0,25 kostek droždí
2 lžíce hladká mouka
500 ml masový vývar
350 g polohrubá mouka
1 svazeček čerstvý kopr
250 ml alpro cuisine
200 ml alpro original
250 ml alpro original

Postup přípravy receptu

  1. Kopr nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme si jíšku, kterou zalijeme připraveným vývarem, přilijeme Alpro original a zlehka 15 minut povaříme na mírném ohni

  2. Přidáme Alpro smetanu a kopr. Dochutíme solí, cukrem a octem. V rendlíku přivedeme k varu vodu a vejce uvaříme natvrdo

  3. Příprava knedlíky: Housky nakrájíme na malé kostičky. Droždí nadrobíme do misky, zlehka osolíme a necháme krátce odležet. Do směsi vmícháme vlažné Alpro original, vejce a postupně přisypáváme mouku. Pořádně vše zamícháme a zpracujeme těsto. Kostičky housek do těsta jemně zapracujeme, aby vydržely v celku a necháme kynout asi 20 minut

  4. Těsto přesuneme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme šišku a ponoříme ji do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařené knedlíky by měli vyplavat na hladinu

  5. Koprovou omáčku s domácím knedlíkem podáváme s přepůleným vejcem a knedlíkem (který po vytažení z vody propícháme vidličkou a nakrájíme nití)

  6. Poznámka autora receptu: Omáčka bude zvlášť chutná, pokud kopr koupíte na farmářském trhu. Pokud nestíháte, místo knedlíku poslouží jako skvělá příroda vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!