Koprová omáčka s hovězím plátkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
máslo
2 dl mléko
pepř mletý
2 lžíce hladká mouka
500 dkg hovězí zadní
sekaný kopr
2,5 dl smetana na vaření
ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme do měkka

  2. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem (já dala vývar z masa), přidáme mléko, zamícháme a povaříme 20 minut

  3. Přilijeme smetanu a dáme nasekaný kopr, provaříme a nakonec dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónovou šťávou

  4. Hovězí maso nakrájíme na plátky. Jako příloha k této koprové omáčce je nejlepší houskový knedlík nebo vařený brambor a vařené vajíčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!