Velikonoční jednohubky s vaječnou pomazánkou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 8 ks vejce 1 svazek pažitka 1/2 sklenice majonéza pečivo červená paprika 2 ks jarní cibulka čerstvé bylinky
Postup Velikonoční jednohubky s vaječnou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme navtrdo, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na struhadle. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme
Vejce dáme do větší mísy s vysokým okrajem, přidáme jednu či dvě nakrájené jarní cibulky a trochu soli, majonézu, dobře promícháme a nakonec rozmixujeme ponorným mixérem, až pomazánka získá krémovou konzistenci. Na závěr do pomazánky přimícháme nadrobno nasekanou pažitku nebo medvědí česnek
Vaječnou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, veku nebo jednohubky, které ještě barevně a vesele dozdobíme, nejlépe červenou paprikou a zelenou bylinkou (pažitka, petrželka).