Kotlety s bramborem v alobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 700 g brambory kari koření 200 g anglická slanina mletý kmín 4 plátky tvrdý sýr 4 ks vepřová kotleta
Postup Kotlety s bramborem v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okmínujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky
Na větší kus alobalu položíme plátky slaniny, na tu pak připravenou kotletu. Následuje plátek sýra, vrstva brambor, kterou osolíme a posypeme kari kořením. Alobal důkladně zabalíme a utáhneme. Postup opakujeme u všech porcí
Připravené balíčky dáme na plech, podlijeme horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě na 220°C půl hodiny. Potom teplotu zvýšíme na 250°C a dopékáme ještě půl hodiny
Kotlety s bramborem můžeme servírovat i v alobalu.