Kotlety s bramborem v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
700 g brambory
kari koření
200 g anglická slanina
mletý kmín
4 plátky tvrdý sýr
4 ks vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okmínujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky

  2. Na větší kus alobalu položíme plátky slaniny, na tu pak připravenou kotletu. Následuje plátek sýra, vrstva brambor, kterou osolíme a posypeme kari kořením. Alobal důkladně zabalíme a utáhneme. Postup opakujeme u všech porcí

  3. Připravené balíčky dáme na plech, podlijeme horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě na 220°C půl hodiny. Potom teplotu zvýšíme na 250°C a dopékáme ještě půl hodiny

  4. Kotlety s bramborem můžeme servírovat i v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!