Živáňské kotlety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
sůl
1 ks cibule
4 lžíce hořčice
16 lžic voda
4 lžíce kečup
gothajský salám
tuk na vymazání
2 lžíce sójová omáčka
4 plátky vepřová kotleta
2 lžíce worcestrová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a naklademe do vymazaného pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, plátek gothaje, cibuli, zalijeme zálivkou vymíchanou z hořcice, kečupu a sójové omáčky, a dáme péci do trouby asi na 45 minut při 180 - 200 °C

  3. Živáňské kotlety podáváme s bramborem či rýží a zeleninovým salátem

  4. Když si maso připravíme den před a necháme uležet je to lepší. Na recept můžeme použít i kýtu nebo krkovici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!