Živáňské kotlety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina sůl 1 ks cibule 4 lžíce hořčice 16 lžic voda 4 lžíce kečup gothajský salám tuk na vymazání 2 lžíce sójová omáčka 4 plátky vepřová kotleta 2 lžíce worcestrová omáčka mletý černý pepř
Postup Živáňské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a naklademe do vymazaného pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, plátek gothaje, cibuli, zalijeme zálivkou vymíchanou z hořcice, kečupu a sójové omáčky, a dáme péci do trouby asi na 45 minut při 180 - 200 °C
Živáňské kotlety podáváme s bramborem či rýží a zeleninovým salátem
Když si maso připravíme den před a necháme uležet je to lepší. Na recept můžeme použít i kýtu nebo krkovici.