Kotlety na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
mléko
30 dkg žampiony
6 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
280 ml smetany ke šlehání
20 dkg tvrdý sýr (eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety rozklepeme jako na řízky, osolíme, mírně opepříme. Žampiony nakrájíme na silnější plátky. Sýr nastrouháme

  2. Do pekáčku vložíme kousek másla, položíme na něj plátky masa, které prokládáme žampiony a strouhaným sýrem. Vše zalijeme větší polovinou smetany a dáme péct do trouby vyhřáté na zhruba 220C.

  3. Průběžně maso vyndaváme a oddělujeme, aby se nespeklo a bylo šťavnaté. Přijde na to, jak je maso rychle měkké, ale já ho peču tak necelou hodinu a půl. Během hodiny také snížím teplotu tak na 180°C a na posledních pár minut doliju zbylou smetanu a trochu mléka

  4. Podáváme s hranolkami nebo s brambory

  5. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!