Vepřové kostky s křenovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr olej sůl 250 ml vývar 2 lžičky máslo 1 ks cibule hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 600 g vepřová kýta mletý černý pepř 200 ml smetana na vaření 3 - 4 lžíce čerstvý křen
Postup Vepřové kostky s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Oloupaný křen jemně nastrouháme. Z másla utvoříme malé kuličky, které obalíme v mouce a uchováme v chladu
Na oleji necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kostky masa. Pak maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna udusíme doměkka. Omáčku zahustíme obalenými kousky másla a přidáme nastrouhaný křen. Vše krátce povaříme a zjemníme smetanou. Podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou
Vepřové maso s křenovou omáčkou rozdělíme na porce a podáváme podle vlastního výběru s knedlíkem, noky nebo opečeným bramborem.