Krkovičkové závitky v cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce sádlo
50 g špek
3 ks velká cibule
mletý pepř
2 ks pikantní klobása
400 g kyselé zelí
500 g vepřová krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme 2 cm tlustý plát masa a nedořízneme až do konce, druhý 2 cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou

  2. Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, položíme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem nebo nití

  3. Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a na minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat

  4. Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2 dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí. Krkovičkové závitky vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut

  5. Jako příloha ke krkovičkovým závitkům v cibuli se hodí různě upravené brambory, dobrý je i bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!