Lněné crackery s avokádovou pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

česnek
citron
avokádo
sušená rajčata
čerstvě mletý pepř
zlaté lněné semínko
himalájská sůl
hnědé lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Len nasypeme do mísy a zalijeme vodou, aby hladina o pár milimetrů přesahovala semínko. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé hmoty přimícháme koření (himalájská sůl, libeček apod.). Já do směsi přidala na velmi drobno nakrájená sušená rajčata. Směs by měla v každém případě zůstat kašovité konzistence

  2. Z hmoty pak formujeme lžící na pečící papír suchary tenké jen pár mm. V létě lněné crackery sušíme nejlépe na slunci. V chladnějších obdobích při pokojové teplotě nebo v sušičce

  3. Lněné crackery jsou dobré samotné, ale můžeme je mazat i jakoukoliv pomazánkou. Třeba avokádovou, kterou jednoduše připravíme z rozmačkaného avokáda, česneku, trochy soli, pepře a citronové šťávy

  4. Lněné crackery s avokádovou pomazánkou podáváme jako zdravou svačinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!