Lněné crackery s avokádovou pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- česnek citron avokádo sušená rajčata čerstvě mletý pepř zlaté lněné semínko himalájská sůl hnědé lněné semínko
Postup Lněné crackery s avokádovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Len nasypeme do mísy a zalijeme vodou, aby hladina o pár milimetrů přesahovala semínko. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé hmoty přimícháme koření (himalájská sůl, libeček apod.). Já do směsi přidala na velmi drobno nakrájená sušená rajčata. Směs by měla v každém případě zůstat kašovité konzistence
Z hmoty pak formujeme lžící na pečící papír suchary tenké jen pár mm. V létě lněné crackery sušíme nejlépe na slunci. V chladnějších obdobích při pokojové teplotě nebo v sušičce
Lněné crackery jsou dobré samotné, ale můžeme je mazat i jakoukoliv pomazánkou. Třeba avokádovou, kterou jednoduše připravíme z rozmačkaného avokáda, česneku, trochy soli, pepře a citronové šťávy
Lněné crackery s avokádovou pomazánkou podáváme jako zdravou svačinku.