Krnovská pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 2 - 3 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce majonéza 1 lžička kurkuma 1 lžíce plnotučná hořčice 1 ks kyselá okurka sardelová pasta 250 g měkký tvaroh 3 ks tavený sýr 1 lžička mletá sladká paprika 2 lžíce rostlinné máslo 1 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti
Postup Krnovská pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselou okurku, stroužek česneku a vejce jemně nastrouháme. Malou cibuli nasekáme na jemné kostičky
Vidličkou utřeme rostlinné máslo, majonézu, pomazánkové máslo, trojúhelníčky tavených sýrů, měkký tvaroh, 1,5 cm sardelové pasty, lžíci plnotučné hořčice a po lžičce soli, mleté papriky a kurkumy. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli a nastrouhanou směs. Hotovou krnovskou pomazánku dáme vychladit
Krnovskou pomazánku podáváme namazanou na plátcích chleba nebo na krnovských celozrnných rohlících. Můžeme ještě také ozdobit nasekanou petrželkou a nakrájenou zeleninou.