Krnovská pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
2 - 3 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
1 lžička kurkuma
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks kyselá okurka
sardelová pasta
250 g měkký tvaroh
3 ks tavený sýr
1 lžička mletá sladká paprika
2 lžíce rostlinné máslo
1 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Kyselou okurku, stroužek česneku a vejce jemně nastrouháme. Malou cibuli nasekáme na jemné kostičky

  2. Vidličkou utřeme rostlinné máslo, majonézu, pomazánkové máslo, trojúhelníčky tavených sýrů, měkký tvaroh, 1,5 cm sardelové pasty, lžíci plnotučné hořčice a po lžičce soli, mleté papriky a kurkumy. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli a nastrouhanou směs. Hotovou krnovskou pomazánku dáme vychladit

  3. Krnovskou pomazánku podáváme namazanou na plátcích chleba nebo na krnovských celozrnných rohlících. Můžeme ještě také ozdobit nasekanou petrželkou a nakrájenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!