Bramborová polévka s kukuřicí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce máslo
300 g brambory
100 ml smetana
1 l voda
1 špetka bylinky
1 špetka pepř
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks střední cibule
250 g sterilovaná kukuřice
1 ks zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, podlijeme vodou a přidáme kostku zeleninového bujonu. Vaříme do změknutí brambor

  2. Těsně před dovařením přidáme kukuřici a krátce provaříme. Polévku odstavíme a ponorným mixerem rozmixujeme na hladký krém. Zjemníme smetanou a znovu krátce provaříme. Ochutíme solí a pepřem

  3. Na talíři zdobíme lžičkou zakysané smetany a bylinkami. Petrželkou, pažitkou nebo tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!