Pórek se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks žloutek
40 g tuk
600 g pórek
40 g hladká mouka
sůl a pepř
2,5 dl smetana nebo šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný pórek nakrájíme na 10cm kousky a vložíme do osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Vývar slijeme a odstavíme

  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z pórku. Dobře prošleháme, osolíme, opepříme a povaříme. Přilijeme smetanu nebo šlehačku a dále vaříme, až omáčka zhoustne

  3. Před dokončením vmícháme do omáčky žloutek. Porce pórku dáme na předehřáté talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!