Mléčný dušený pórek recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 1 plátek máslo 250 g pórek 0,5 lžiček hladká mouka mletý bílý pepř 100 ml plnotučné mléko
Postup Mléčný dušený pórek
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme. Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem podle potřeby
Mléčný dušený pórek podáváme s vařenými brambory, volským okem nebo vařeným vejcem. Dušený pórek můžeme podávat i s vařeným masem.