Trojmléčný moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,25 lžiček sůl
5 ks vejce
1/3 hrnku mléko
1 lžička prášek do pečiva
500 ml smetana na šlehání
0,25 hrnků smetana na šlehání
3 lžíce cukr krupice
1 hrnek cukr krupice
ovoce
1 hrnek polohrubá mouka
1 lžička vanilková esence
1 konzerva slazené kondenzované mléko
1 konzerva neslazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme si žloutky s 3/4 šálku cukru. Poté přidáme mléko s vanilkou. Žloutkovou směs dáme do směsi mouky a vše promísíme

  2. Našleháme si bílky. Jakmile bílky začnou tvořit sníh, přidáme zbylou 1/4 šálku cukru a vše šleháme do tuhého sněhu. Sníh opatrně vmícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 35 - 45 minut do vyhřáté trouby

  3. Když je korpus upečený, vyklopíme ho z plechu, sundáme opatrně pečící papír a necháme vychladnout

  4. Na náplň smícháme neslazené kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko a smetanu. Upečený korpus propícháme rovnoměrně vidličkou, aby se náplň dostala všude. Směs mlék nalijeme velice pomalu na korpus, naléváme pečlivě i na okraje a do rohů. Na korpus nalijeme asi jeden hrnek směsi, se zbylou směsí můžete nakládat podle svého uvážení. Necháme absorbovat asi 30 minut. Nakonec ušleháme smetanu s třemi lžícemi cukru. Korpus potřeme šlehačkou a necháme ztuhnout

  5. Trojmléčný moučník nakrájíme, ozdobíme koktejlovými třešněmi nebo jiným ovocem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!