Trojmléčný moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,25 lžiček sůl 5 ks vejce 1/3 hrnku mléko 1 lžička prášek do pečiva 500 ml smetana na šlehání 0,25 hrnků smetana na šlehání 3 lžíce cukr krupice 1 hrnek cukr krupice ovoce 1 hrnek polohrubá mouka 1 lžička vanilková esence 1 konzerva slazené kondenzované mléko 1 konzerva neslazené kondenzované mléko
Postup Trojmléčný moučník
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu těsta smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme si žloutky s 3/4 šálku cukru. Poté přidáme mléko s vanilkou. Žloutkovou směs dáme do směsi mouky a vše promísíme
Našleháme si bílky. Jakmile bílky začnou tvořit sníh, přidáme zbylou 1/4 šálku cukru a vše šleháme do tuhého sněhu. Sníh opatrně vmícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 35 - 45 minut do vyhřáté trouby
Když je korpus upečený, vyklopíme ho z plechu, sundáme opatrně pečící papír a necháme vychladnout
Na náplň smícháme neslazené kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko a smetanu. Upečený korpus propícháme rovnoměrně vidličkou, aby se náplň dostala všude. Směs mlék nalijeme velice pomalu na korpus, naléváme pečlivě i na okraje a do rohů. Na korpus nalijeme asi jeden hrnek směsi, se zbylou směsí můžete nakládat podle svého uvážení. Necháme absorbovat asi 30 minut. Nakonec ušleháme smetanu s třemi lžícemi cukru. Korpus potřeme šlehačkou a necháme ztuhnout
Trojmléčný moučník nakrájíme, ozdobíme koktejlovými třešněmi nebo jiným ovocem a můžeme podávat.