Bílý chléb s olivami z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks vejce 150 ml mléko tymián 100 ml voda 1 kostka droždí olivy 50 ml olivový olej 500 g polohrubá mouka sušený česnek
Postup Bílý chléb s olivami z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Ve sklenici s mlékem a vodou rozšleháme vejce a vlijeme do formy určené pro pekárnu. Pak přidáme olej a olivy nasekané nadrobno a vše zasypeme moukou. Do středu mouky rozdrobíme droždí a na okraje přidáme česnek, tymián, cukr a sůl. Pekárnu nastavíme na program - normální, velikost - velká, zhnědnutí - světlé
Upečený ještě teplý chléb vyklopíme z formy a vychladý krájíme na plátky
Bílý chléb s olivami z domácí pekárny můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným masům, ale i jako chuťovku s rajčaty.