Krémová polévka ze sušených hříbků recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 dl smetana sůl, pepř 2 lžíce hladká mouka 3 dl drůbeží vývar 300 g čerstvé hříbky 2 lžíce sušené hříbky boquet garni jemné bylinky
Postup Krémová polévka ze sušených hříbků
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme koření boquet garni
V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme
Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko
Krémovou polévku ze sušených hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.