Tuňákové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
4 ks paprika
2 ks žloutek
1 lžíce kapary
2 konzervy tuňák
mletý pepř
150 g tvrdý sýr
3 hrnky vařená rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu téměř doměkka. Tuňáka slijeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Kapary nasekáme, sýr nastrouháme a promícháme se žloutky

  2. Rýži promícháme s tuňákem. paprikami, posekanými kapary a nastrouhaným sýrem se žloutky. Směs ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme

  3. Tuňákové rizoto dáme do máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova

  4. Tuňákové rizoto podáváme jako lehký hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!