Vegetariánská zelňačka bez smetany recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 ks brambory 1 ks cibule kmín 2 - 3 lžíce olivový olej 1 lžíce hladká mouka zeleninový vývar 1 lžíce mletá sladká paprika 300 g kysané zelí
Postup Vegetariánská zelňačka bez smetany
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zelí necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Množství zelí si můžeme libovolně přizpůsobit podle toho, jak chceme mít zelňačku hustou. Menší brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je scedíme, trochu vývaru si ponecháme, kdybychom potřebovali zelňačku zředit
Na rozpáleném oleji ve větším hrnci osmahneme cibuli do zesklovatění, přidáme kmín, zaprášíme moukou a mícháme, až získají všechny suroviny světle hnědou barvu. V tuto chvíli zalijeme horkým zeleninovým vývarem a zaprášíme mletou sladkou paprikou. Zelí povaříme doměkka. Když je zelí měkké, přidáme zvlášť uvařené brambory, podle potřeby zelňačku dosolíme a 2 - 3 minuty společně povaříme
Vegetariánskou zelňačku bez smetany podáváme s krajícem čerstvého chleba.