Vegetariánská zelňačka bez smetany recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks brambory
1 ks cibule
kmín
2 - 3 lžíce olivový olej
1 lžíce hladká mouka
zeleninový vývar
1 lžíce mletá sladká paprika
300 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zelí necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Množství zelí si můžeme libovolně přizpůsobit podle toho, jak chceme mít zelňačku hustou. Menší brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je scedíme, trochu vývaru si ponecháme, kdybychom potřebovali zelňačku zředit

  2. Na rozpáleném oleji ve větším hrnci osmahneme cibuli do zesklovatění, přidáme kmín, zaprášíme moukou a mícháme, až získají všechny suroviny světle hnědou barvu. V tuto chvíli zalijeme horkým zeleninovým vývarem a zaprášíme mletou sladkou paprikou. Zelí povaříme doměkka. Když je zelí měkké, přidáme zvlášť uvařené brambory, podle potřeby zelňačku dosolíme a 2 - 3 minuty společně povaříme

  3. Vegetariánskou zelňačku bez smetany podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!