Jemný jogurtový koláč s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3/4 hrnku olej 2 ks vejce 300 ml jogurt 1 balíček prášek do pečiva ovoce 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1,5 balíček skořicový cukr máslo na vymazání 3/4 hrnku třtinový cukr mouka na vysypání
Postup Jemný jogurtový koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Příprava těsta je velmi snadná a rychlá. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme odměřený cukr, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej, bílý jogurt a pečlivě mícháme, až se nám v těstě začnou tvořit bubliny
Libovolné čerstvé či mražené ovoce propláchneme a necháme důkladně okapat. Můžeme použít maliny, borůvky, ostružiny, rybíz, vypeckované meruňky apod
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a hustě posypeme námi zvoleným ovocem. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme péct
Jemný jogurtový koláč s ovocem pečeme v troubě na 180 °C cca 25 minut (podle typu trouby)
Upečený jogurtový koláč už jen nakrájíme a můžeme podávat.