Sladká rybízová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 balíčku prášek do pečiva 150 g cukr krupice cukr moučka 220 g polohrubá mouka tuk na vymazání 5 lžic horká voda hrubá mouka na vysypání 3 - 4 hrstě červený rybíz 3 lžíce Salko 4 ks vejce (L)
Postup Sladká rybízová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem a salkem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do hmoty po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto nalijeme do menšího plechu (vymazaného a vysypaného)
Těsto uhladíme a hustě posypeme očištěným červeným rybízem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C do zezlátnutí
Vychladlou sladkou rybízovou bublaninu pocukrujeme a krájíme na kousky.