Sladká rybízová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr krupice
cukr moučka
220 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
5 lžic horká voda
hrubá mouka na vysypání
3 - 4 hrstě červený rybíz
3 lžíce Salko
4 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a salkem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do hmoty po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto nalijeme do menšího plechu (vymazaného a vysypaného)

  2. Těsto uhladíme a hustě posypeme očištěným červeným rybízem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C do zezlátnutí

  3. Vychladlou sladkou rybízovou bublaninu pocukrujeme a krájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!