Vanilkové vánoční rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
340 g máslo
100 g cukr moučka
cukr moučka
vanilkový cukr
420 g hladká mouka
160 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, rozemletých ořechů, ztuhlého másla a špetky soli vypracujeme pevné těsto. Pracovat musíme rychle, aby máslo moc nezměklo. Po dokonalém propracování těsto zabalíme do potravinové folie a necháme uložené přes noc v chladničce

  2. Před pečením vyndáme těsto z chladničky a necháme je zteplat na pokojovou teplotu. Když je těsto tvárné, tak z něho tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme rohlíčky ve vyhřáté troubě dorůžova

  3. Po upečení ještě teplé rohlíčky obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem

  4. Vanilkové vánoční rohlíčky podáváme jako výborné tradiční cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!