Rýžový tuňákový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

4 ks rajče
1/4 ks citron
1/2 ks pórek
2 balíčky rýže parboiled
bylinková sůl
čerstvě mletý barevný pepř
2 konzervy tuňákové kousky v rostlinném oleji

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Budou stačit 2 sáčky. Rýži scedíme, vsypeme do mísy a promícháme se scezeným tuňákem

  2. Během vaření rýže si připravíme zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Rajčata důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky

  3. Rýži zakápneme citronovou šťávou, přidáme pórek, rajčata a ochutíme bylinkovou solí a čerstvě namletým pepřem. Rýžový salát s tuňákem dobře promícháme

  4. Rýžový tuňákový salát rozdělíme na talíře a podáváme jako studený hlavní chod či odpolední svačinku. K salátu můžeme přikusovat opečenou bagetku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!