Pikantní zeleninové cannelloni recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1/2 ks brokolice
1/2 ks květák
70 g strouhaný parmazán
300 ml zakysaná smetana
čerstvá bazalka
3 snítky čerstvý tymián
sladký kečup
mletý černý pepř
3 ks sušená chilli paprička
150 g strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici a květák očistíme a rozebereme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričky rozdrtíme. Ze zakysané smetany a strouhaného eidamu umícháme hustou omáčku, kterou okořeníme mletým pepřem

  2. Očištěnou brokolici a květák vložíme do vařící osolené vody, povaříme asi 6 minut a zeleninu slijeme. Na oleji necháme zpěnit česnek, přidáme tymián, chilli papričky a vmícháme brokolici a květák. Podlijeme lžící vody a zakryté zvolna rozdusíme na kaši, kterou necháme vychladnout. Pomocí sáčku touto směsí naplníme cannelloni

  3. Na dno zapékací mísy vlijeme do výšky půl centimetru kečup. Opepříme a poklademe natrhanými lístky čerstvé bazalky. Vložíme naplněné cannelloni a zalijeme omáčkou. Povrch hustě zasypeme strouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 30 minut dozlatova

  4. Pikantní zeleninové cannelloni rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!