Pikantní zeleninové cannelloni recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1/2 ks brokolice 1/2 ks květák 70 g strouhaný parmazán 300 ml zakysaná smetana čerstvá bazalka 3 snítky čerstvý tymián sladký kečup mletý černý pepř 3 ks sušená chilli paprička 150 g strouhaný eidam
Postup Pikantní zeleninové cannelloni
Postup přípravy receptu
-
Brokolici a květák očistíme a rozebereme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričky rozdrtíme. Ze zakysané smetany a strouhaného eidamu umícháme hustou omáčku, kterou okořeníme mletým pepřem
Očištěnou brokolici a květák vložíme do vařící osolené vody, povaříme asi 6 minut a zeleninu slijeme. Na oleji necháme zpěnit česnek, přidáme tymián, chilli papričky a vmícháme brokolici a květák. Podlijeme lžící vody a zakryté zvolna rozdusíme na kaši, kterou necháme vychladnout. Pomocí sáčku touto směsí naplníme cannelloni
Na dno zapékací mísy vlijeme do výšky půl centimetru kečup. Opepříme a poklademe natrhanými lístky čerstvé bazalky. Vložíme naplněné cannelloni a zalijeme omáčkou. Povrch hustě zasypeme strouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 30 minut dozlatova
Pikantní zeleninové cannelloni rozdělíme na porce a ihned podáváme.