Pikantní zelňačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
2 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
mletý kmín
30 dkg pikantní klobása
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 sklenice kysané zelí
1 kelímek smetana na vaření
0,75 l uzený vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostičky. Zelí překrájíme na menší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky

  2. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu a krátce osmahneme. Přidáme 4 lžíce mouky, 2 lžičky sladké papriky a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Mezitím si propláchneme zelí studenou vodou, vložíme do vývaru, okmínujeme a vaříme asi 20 minut

  3. Brambory si uvaříme zvlášť, necedíme, ale i s vodou přidáme do základu polévky. Pokud chceme mít polévku trochu hustější, část vody z brambor odebereme. Zelňačku vypneme, přidáme kelímek smetany a případně dochutíme. Pozor na sůl, protože uzený vývar je sám o sobě dost slaný

  4. Pikantní zelňačku podáváme s krajícem chleba nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!