Pikantní zeleninová polévka s tarhoňou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3/4 hrnku hrášek 4 stroužky česnek sůl 2 - 3 lžíce máslo 1,5 l voda 3/4 hrnku mrkev 2 lžičky mletá sladká paprika mletý barevný pepř 1 lžíce sušená petrželka mleté chilli 1 svazek jarní cibulka s natí 1 lžíce sušený libeček 3/4 hrnku tarhoňa
Postup Pikantní zeleninová polévka s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku i s částí natě důkladně omyjeme a nakrájíme na drobná kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek vyloupeme, nebo použijeme mražený. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno
Tarhoňu vsypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté tarhoňu (drobnou těstovinu) scedíme
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme hrášek, mrkev a česnek, necháme orestovat za častého míchání a rozvonět. Zasypeme mletou paprikou, mícháme a také krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme libeček, sůl, pepř, chilli a přivedeme k varu. Zeleninovou polévku vaříme cca 15 minut. Poté přidáme zvlášť uvařenou tarhoňu a ještě minutu povaříme. Polévku poté dochutíme sušenou petrželkou, dosolíme, dopepříme
Pikantní zeleninovou polévku s tarhoňou podáváme horkou. Můžeme doplnit rozpečenou bagetkou.