Pikantní zeleninová polévka s tarhoňou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3/4 hrnku hrášek
4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 lžíce máslo
1,5 l voda
3/4 hrnku mrkev
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
1 lžíce sušená petrželka
mleté chilli
1 svazek jarní cibulka s natí
1 lžíce sušený libeček
3/4 hrnku tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku i s částí natě důkladně omyjeme a nakrájíme na drobná kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek vyloupeme, nebo použijeme mražený. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno

  2. Tarhoňu vsypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté tarhoňu (drobnou těstovinu) scedíme

  3. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme hrášek, mrkev a česnek, necháme orestovat za častého míchání a rozvonět. Zasypeme mletou paprikou, mícháme a také krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme libeček, sůl, pepř, chilli a přivedeme k varu. Zeleninovou polévku vaříme cca 15 minut. Poté přidáme zvlášť uvařenou tarhoňu a ještě minutu povaříme. Polévku poté dochutíme sušenou petrželkou, dosolíme, dopepříme

  4. Pikantní zeleninovou polévku s tarhoňou podáváme horkou. Můžeme doplnit rozpečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!