Hrušková polévka recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 150 ml voda 3 - 5 ks hřebíček 70 ml šťáva z kompotu 150 ml červené víno 2 lžíce citronová šťáva 4 lžičky proužky citronové kůry 1 sklenice hruškový kompot 1 - 2 lžíce želé z černého rybízu 8 ks sněhové pusinky
Postup Hrušková polévka
Postup přípravy receptu
-
Okapané hrušky nakrájíme na osminky nebo kostky a vsypeme do hrnce. Přilijeme víno, šťávu z kompotu i vodu a promícháme. Přidáme želé (marmeládu) i hřebíček a krátce povaříme
Ochutíme citronovou šťávou a na malém plameni 10 minut provaříme
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme pusinkami a posypeme citronovou kůrou.