Jemný perník z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
1 ks vejce
1 hrst rozinky
1 lžíce povidla
250 ml cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
250 ml plnotučné mléko
3 lžíce Granko

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nejdříve nalijeme tekuté ingredience, vyklepneme vejce, přisypeme veškeré sypké ingredience a nahoru prášek do perníku

  2. Pekárnu zapneme na program "dort" a po pípnutí přidáme nadrobno nakrájené rozinky. Upečeno máme asi za 60 minut, takže ke konci hlídáme a zkoušíme špejlí, abychom jemný perník nespálili

  3. Jemný perník z domácí pekárny necháme v pekárně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme

  4. Jemný perník z domácí pekárny podáváme nakrájený na plátky ke kávě nebo čaji, ale dobrý je i samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!