Jemná buchta s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
cukr
0,5 hrnků olej
3 ks vejce
1 ks žloutek
0,75 hrnků mléko
250 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek hrubá mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a ze 3 bílků ušleháme sníh. Vaničku tvarohu utřeme s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem

  2. V míse ušleháme 3 žloutky s hrnkem cukru do pěny. K tomu přidáme hrnek hladké mouky, hrnek hrubé mouky, 1/2 hrnku olej, 3/4 hrnku mléka, 1/2 sáčku kypřicího prášku. Dohromady vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků

  3. Těsto vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a na těsto rozprostřeme umíchaný tvaroh. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut při teplotě 180 °C

  4. Jemnou buchtu s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!