Jemná buchta s ananasem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
4 ks vejce
10 lžic voda
1 balíček prášek do pečiva
1 konzerva ananas
250 g cukr krupice
250 g hladká mouka
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience pokojové teploty si připravíme do mističek. Ananas necháme dobře okapat, nakrájíme na kostičky a obalíme v hrubé mouce. Samozřejmě můžeme použít jakékoli sezónní nebo kompotované ovoce

  2. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně zašleháme olej a vodu

  3. Pak vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka ušlehaný sníh z bílků

  4. Těsto rozetřeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a poklademe ananasem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C dozlatova

  5. Vychladlou jemnou buchtu s ovocem pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!