Jemná buchta s ananasem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 lžic olej 4 ks vejce 10 lžic voda 1 balíček prášek do pečiva 1 konzerva ananas 250 g cukr krupice 250 g hladká mouka hrubá mouka
Postup Jemná buchta s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience pokojové teploty si připravíme do mističek. Ananas necháme dobře okapat, nakrájíme na kostičky a obalíme v hrubé mouce. Samozřejmě můžeme použít jakékoli sezónní nebo kompotované ovoce
Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně zašleháme olej a vodu
Pak vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka ušlehaný sníh z bílků
Těsto rozetřeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a poklademe ananasem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C dozlatova
Vychladlou jemnou buchtu s ovocem pocukrujeme.