Jemný ovocný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
100 ml olej
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
cukr moučka
400 g ovoce
200 ml zakysaná smetana
200 g polohrubá mouka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce očistíme, podle druhu vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky

  2. Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy a přimícháme cukr. Pak přidáme zakysanou smetanu, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto

  3. Formu na koláč o průměru 26 cm vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto, které poklademe ovocem a zvolna pečeme při 180 °C přibližně 40 minut dorůžova

  4. Mírně vychladlý ovocný koláč posypeme podle chuti moučkovým cukrem a přesuneme na talíř

  5. Jemný ovocný koláč rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!