Jemný ovocný koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 100 ml olej 1 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva cukr moučka 400 g ovoce 200 ml zakysaná smetana 200 g polohrubá mouka mouka na vysypání
Postup Jemný ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Ovoce očistíme, podle druhu vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky
Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy a přimícháme cukr. Pak přidáme zakysanou smetanu, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto
Formu na koláč o průměru 26 cm vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto, které poklademe ovocem a zvolna pečeme při 180 °C přibližně 40 minut dorůžova
Mírně vychladlý ovocný koláč posypeme podle chuti moučkovým cukrem a přesuneme na talíř
Jemný ovocný koláč rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.