Špenátové cupcakes s lososovou pěnou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce rajčata kopr bylinky 250 g polohrubá mouka šťáva z citronu 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř hrubozrnná sůl čerstvý špenát 300 ml polotučné mléko 85 g polotučný tvaroh 100 g mražený listový špenát 200 g Hera máslová příchuť 100 g Hera máslová příchuť 100 g uzený nebo pečený losos
Postup Špenátové cupcakes s lososovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Troubu necháme předehřát na 160 °C. Na mírném ohni rozpustíme rostlinný tuk Hera máslová příchuť. V míse prošleháme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť s tvarohem a mlékem, přidáme celé vejce a ještě jednou dobře prošleháme
V misce smícháme prosátou polohrubou mouku, sůl, pepř, kypřící prášek a postupně přidáváme do mokré směsi, kterou vymícháme dohladka. Nakonec velmi opatrně vmícháme listový špenát s prolisovaným stroužkem česneku
Pečící košíčky naplníme do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout
Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do pěny. Přidáme lučinu, sůl, pepř a nadrobno nakrájeného uzeného nebo pečeného lososa. Směs hezky prošleháme a přidáme citrónovou šťávu. Podle chuti lze doplnit i nadrobno nasekaným koprem
Krém vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a cupcaky ozdobíme
Cupcaky s krémem můžeme podle chuti dozdobit pomocí kousků rajčat, hrubozrnné soli, čerstvých lístků špenátu nebo třeba větvičkou kopru
Špenátové cupcakes s lososovou pěnou podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.