Špenátové cupcakes s lososovou pěnou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
rajčata
kopr
bylinky
250 g polohrubá mouka
šťáva z citronu
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
hrubozrnná sůl
čerstvý špenát
300 ml polotučné mléko
85 g polotučný tvaroh
100 g mražený listový špenát
200 g Hera máslová příchuť
100 g Hera máslová příchuť
100 g uzený nebo pečený losos

Postup přípravy receptu

  1. Troubu necháme předehřát na 160 °C. Na mírném ohni rozpustíme rostlinný tuk Hera máslová příchuť. V míse prošleháme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť s tvarohem a mlékem, přidáme celé vejce a ještě jednou dobře prošleháme

  2. V misce smícháme prosátou polohrubou mouku, sůl, pepř, kypřící prášek a postupně přidáváme do mokré směsi, kterou vymícháme dohladka. Nakonec velmi opatrně vmícháme listový špenát s prolisovaným stroužkem česneku

  3. Pečící košíčky naplníme do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout

  4. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do pěny. Přidáme lučinu, sůl, pepř a nadrobno nakrájeného uzeného nebo pečeného lososa. Směs hezky prošleháme a přidáme citrónovou šťávu. Podle chuti lze doplnit i nadrobno nasekaným koprem

  5. Krém vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a cupcaky ozdobíme

  6. Cupcaky s krémem můžeme podle chuti dozdobit pomocí kousků rajčat, hrubozrnné soli, čerstvých lístků špenátu nebo třeba větvičkou kopru

  7. Špenátové cupcakes s lososovou pěnou podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!