Pizza se slaninou a vejci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
8 plátků slanina
1 lžička sůl
4 ks vejce
0,5 hrnků mléko
8 lžic rajčatový protlak
4 ks klobása
15 g droždí
2 lžíce olivový olej
250 g hladká mouka
olej na vymazání
140 g žampiony - plátky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto na pizzu rozválíme na plech vymazaný olejem či vyložený pečícím papírem, potřeme passatou (rajčatový protlak nebo kečup), navrch dáme nakrájené klobásy, buď na kolečka nebo větší válečky, houby a slaninu a pečeme 20minut

  2. Pizzu vyjmeme z trouby a rozklepneme na ní vejce, vrátíme do trouby 5 minut dopékáme

  3. Těsto na pizzu: Do vlažného mléka přidáme cukr, lžičku mouky, droždí a necháme kvasit. Poté to přilejeme do zbytku mouky a zamícháme. Vyklopíme na vál, zpracujeme a vrátíme do mísy a necháme kynout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!