Pizza se slaninou a vejci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 8 plátků slanina 1 lžička sůl 4 ks vejce 0,5 hrnků mléko 8 lžic rajčatový protlak 4 ks klobása 15 g droždí 2 lžíce olivový olej 250 g hladká mouka olej na vymazání 140 g žampiony - plátky
Postup Pizza se slaninou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto na pizzu rozválíme na plech vymazaný olejem či vyložený pečícím papírem, potřeme passatou (rajčatový protlak nebo kečup), navrch dáme nakrájené klobásy, buď na kolečka nebo větší válečky, houby a slaninu a pečeme 20minut
Pizzu vyjmeme z trouby a rozklepneme na ní vejce, vrátíme do trouby 5 minut dopékáme
Těsto na pizzu: Do vlažného mléka přidáme cukr, lžičku mouky, droždí a necháme kvasit. Poté to přilejeme do zbytku mouky a zamícháme. Vyklopíme na vál, zpracujeme a vrátíme do mísy a necháme kynout.