Salát z brambor a červené řepy recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce majonéza 1 lžička plnotučná hořčice 200 g červená řepa 1 ks červená cibule 1/2 lžičky mletá sladká paprika 2 lžíce sladký kečup mletý černý pepř 1 lžíce rýžový ocet 250 g salátové brambory
Postup Salát z brambor a červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Salátové brambory a červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Poté řepu a brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na nudličky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. V menší misce promícháme majonézu s hořčicí, kečupem a sladkou mletou paprikou
V míse promícháme nastrouhané brambory s červenou řepou a cibulí, přidáme sůl, pepř a rýžový ocet. Nakonec vše spojíme majonézovou směsí s kečupem a necháme v chladu odležet
Salát z červené řepy s bramborem rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a podáváme s očesnekovanými toasty jako chuťovku.