Salát z brambor a červené řepy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce majonéza
1 lžička plnotučná hořčice
200 g červená řepa
1 ks červená cibule
1/2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
1 lžíce rýžový ocet
250 g salátové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Salátové brambory a červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Poté řepu a brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na nudličky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. V menší misce promícháme majonézu s hořčicí, kečupem a sladkou mletou paprikou

  2. V míse promícháme nastrouhané brambory s červenou řepou a cibulí, přidáme sůl, pepř a rýžový ocet. Nakonec vše spojíme majonézovou směsí s kečupem a necháme v chladu odležet

  3. Salát z červené řepy s bramborem rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a podáváme s očesnekovanými toasty jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!