Jemné máslové knedlíčky do polévky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 3 lžíce máslo 200 ml mléko 150 g polohrubá mouka 1 lžíce čerstvá petrželka 3 - 4 lžíce dětská krupička
Postup Jemné máslové knedlíčky do polévky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku
Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme
Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.