Pizza se špenátem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 špetka sůl
0,5 kelímků smetana
1,25 dl voda
0,5 kostek droždí
eidam
1 ks mozzarella
1 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
250 g hladká mouka
200 g kuřecí maso
čerstvá bazalka
sušená bazalka
špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve se uděláme pizza těsto, a to tak, že hladkou mouku, sůl, olej, rozdrobené droždí a vodu smícháme dohromady. Těsto necháme nakynout (1,5 - 2 hodiny). Plech vysypeme nebo na něj dáme pečící papír. Doporučuji bílý pečící papír, hnědý se hodně často lepí na spodek

  2. Jakmile bude těsto hotové, vytvoříme z něj placku. Já dělám placku tak, že z těsta udělám bochánek, ten pak jednou rukou držím na středu a druhou rukou jej roztahuji a snažím se po pracovní ploše těstem jakoby točit. Lze také vyválet válečkem, těsto je ale velice pružné a má tendeci se vracet do původní velikosti

  3. Během kynutí těsta si připravíme kuřecí maso. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme např. bazalkou a zprudka osmažíme na troše oleje

  4. Pizza je se smetanovým základem. Tzn. jakmile je těsto na plechu, vytvoříme si u něj okraj a pak na těsto nalijeme smetanu, kterou posypeme kořením (bazalka, směska italského koření). Smetana v tu chvíli vypadá tekutě, ale při pečení ztuhne. Smetanu poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka, můžeme přidat ještě nastrouhaný eidam, ale klidně i jiný sýr. Pak pizzu hustě poklademe lístky špenátu a nakonec přidáme kuřecí maso

  5. Pizzu pečeme na cca 200 °C, v plynové troubě na 3. stupeň, dokud nezačnou okraje chytat nazlátlou barvu, v plynové troubě to trvá cca 15 - 20 minut

  6. Pizzu se špenátem a kuřecím masem podáváme podle libosti jako hlavní chod nebo jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!