Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 1 ks cibule 20 g celer 500 g mrkev 20 g petržel 15 dkg hladká mouka 2 ks sterilované okurky 4 ks hovězí plátek 1 ks rajský protlak 1 ks sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátek si naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nastrouháme. Část mrkve nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na kostičky
Na rozpáleném sádle opečeme hovězí plátek po obou stranách. Opečené maso vyjmeme a přidáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše dohromady zarestujeme, přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Vložíme orestované maso, bobkový list, nové koření a dusíme doměkka
Než nám maso změkne, připravíme si zeleninovou vložku. Na másle orestujeme mrkev nakrájenou na kostičky, sterilované okurky, hrášek a zlehka podusíme doměkka. Ze základu vyjmeme měkké maso, bobkový list a nové koření. Základ rozmixujeme, necháme zavařit a zahustíme hladkou moukou. Necháme provařit a přidáme smetanu, dochutíme solí, cukrem, octem a nakonec přidáme zeleninovou vložku
Bratislavský hovězí plátek podáváme s houskovým knedlíkem.