Bramborové placičky s tuňákem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 500 g brambory 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě 250 - 300 g polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva 1 špetka mletý koriandr 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Bramborové placičky s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Tuňáka necháme okapat a ochutíme ho citronovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
V míse spojíme brambory s vejcem a moukou, vmícháme tuňáka a petrželku, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Ze všech surovin vypracujeme středně tuhé těsto, ze kterého tvoříme asi 1/2 cm vysoké placičky. Placičky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce
Bramborové placičky s tuňákem podáváme teplé se zeleninovými saláty. Chutnají však i za studena.