Bramborové placičky s tuňákem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
250 - 300 g polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
1 špetka mletý koriandr
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Tuňáka necháme okapat a ochutíme ho citronovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme

  2. V míse spojíme brambory s vejcem a moukou, vmícháme tuňáka a petrželku, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Ze všech surovin vypracujeme středně tuhé těsto, ze kterého tvoříme asi 1/2 cm vysoké placičky. Placičky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce

  3. Bramborové placičky s tuňákem podáváme teplé se zeleninovými saláty. Chutnají však i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!