Pečené zelné placky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce libeček olivový olej zakysaná smetana 1 lžička mletý kmín 1 lžička mletý černý pepř 0,4 kg celozrnná pšeničná mouka 0,5 kg bílé kysané zelí 1 balíček uzený tempeh 2,5 dl sojová smetana
Postup Pečené zelné placky
Postup přípravy receptu
-
Na zelné placky si připravíme kysané zelí, které scedíme, propláchneme a zelí překrájíme. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny - koření, mouku a sojovou smetanu
Zelí vsypeme do mísy, přidáme tempeh, sojovou smetanu a mouku. Směs dobře promícháme a přidáme libeček, rovnou lžičku pepře, kmínu a podle chuti osolíme
Plech vymažeme olivovým olejem, na plech dáme vždy hromádku těsta a rozplácneme
Zelné placky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zelné placky pečeme zhruba 7 - 10 minut, poté placky otočíme a pečeme z druhé strany. Zelné placky by měly být zlatavé
Pečené zelné placky podáváme teplé jako hlavní chod s vařenými brambory a kopečkem zakysané smetany. Podle chuti přidáme koření a bylinky na ozdobu, nezapomeneme na zeleninovou oblohu. Zelné placky jsou dobré i studené jako chuťovka, stačí přidat oblíbený dip.