Pečené zelné placky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce libeček
olivový olej
zakysaná smetana
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletý černý pepř
0,4 kg celozrnná pšeničná mouka
0,5 kg bílé kysané zelí
1 balíček uzený tempeh
2,5 dl sojová smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na zelné placky si připravíme kysané zelí, které scedíme, propláchneme a zelí překrájíme. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny - koření, mouku a sojovou smetanu

  2. Zelí vsypeme do mísy, přidáme tempeh, sojovou smetanu a mouku. Směs dobře promícháme a přidáme libeček, rovnou lžičku pepře, kmínu a podle chuti osolíme

  3. Plech vymažeme olivovým olejem, na plech dáme vždy hromádku těsta a rozplácneme

  4. Zelné placky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zelné placky pečeme zhruba 7 - 10 minut, poté placky otočíme a pečeme z druhé strany. Zelné placky by měly být zlatavé

  5. Pečené zelné placky podáváme teplé jako hlavní chod s vařenými brambory a kopečkem zakysané smetany. Podle chuti přidáme koření a bylinky na ozdobu, nezapomeneme na zeleninovou oblohu. Zelné placky jsou dobré i studené jako chuťovka, stačí přidat oblíbený dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!