Bramborové placičky s vepřovým ohnivým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 ks česnek 1 lžíce olej sůl 2 ks vejce 8 ks brambory 2 dl mléko majoránka kmín 1 dl voda mletý pepř 20 dkg hladká mouka tuk na smažení 500 g vepřová kýta chilli omáčka 1 ks větší mrkev 20 dkg bílé hlávkové zelí
Postup Bramborové placičky s vepřovým ohnivým masem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nařežeme na tenké plátky, zakapeme olejem, přidáme chilli omáčku a osolíme. Naložené maso necháme 1 hodinu odležet
Připravíme si těsto na bramborové placičky. Nastrouháme 8 oloupaných brambor najemno, přistrouháme 8 stroužků česneku, ochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme 2 vejce, polohrubou mouku a mléko. Vše zamícháme v těsto
K masu si připravíme hlávkové zelí, které očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půl kolečka. Na rozpáleném oleji v hrubší pánvi orestujeme naložené maso, přidáme
" target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zeleninu, podlijeme vodou a necháme mírně podusit, dokud není vepřové ohnivé maso měkké
Lívanečník vymastíme tukem (olej nebo sádlo) a z těsta smažíme malé bramborové placičky dozlatova po obou stranách
Osmažené bramborové placičky rozdělíme na talíře, doplníme vepřovým ohnivým masem, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako hlavní chod.