Bramborové placičky s vepřovým ohnivým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 ks česnek
1 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
8 ks brambory
2 dl mléko
majoránka
kmín
1 dl voda
mletý pepř
20 dkg hladká mouka
tuk na smažení
500 g vepřová kýta
chilli omáčka
1 ks větší mrkev
20 dkg bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nařežeme na tenké plátky, zakapeme olejem, přidáme chilli omáčku a osolíme. Naložené maso necháme 1 hodinu odležet

  2. Připravíme si těsto na bramborové placičky. Nastrouháme 8 oloupaných brambor najemno, přistrouháme 8 stroužků česneku, ochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme 2 vejce, polohrubou mouku a mléko. Vše zamícháme v těsto

  3. K masu si připravíme hlávkové zelí, které očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půl kolečka. Na rozpáleném oleji v hrubší pánvi orestujeme naložené maso, přidáme

  4. " target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zeleninu, podlijeme vodou a necháme mírně podusit, dokud není vepřové ohnivé maso měkké

  5. Lívanečník vymastíme tukem (olej nebo sádlo) a z těsta smažíme malé bramborové placičky dozlatova po obou stranách

  6. Osmažené bramborové placičky rozdělíme na talíře, doplníme vepřovým ohnivým masem, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!