Brazilská bábovka recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 3 ks limetka 1 ks limetka 2 lžíce cukr krupice 50 g cukr moučka 150 g cukr moučka 350 g polohrubá mouka 100 g škrobová moučka 200 g hnědý cukr 1 lžička kypřící prášek do pečiva 300 g změklé máslo 1 lžíce bílý rum 100 ml bílý rum 2 lžíce meruňkový džem
Postup Brazilská bábovka
Postup přípravy receptu
-
Limetky dobře omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr. Hnědý cukr utřeme s máslem a po jednom zašleháváme žloutky, přidáme limetkovou šťávu, kůru a alkohol. Dáme si stranou 1 lžíci sněhu. Zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučku vmícháme do krému
Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu. Brazilskou bábovku pečeme přibližně 55 minut na 175 °C. Po upečení vyklopíme a bábovku potřeme rozehřátým meruňkovým džemem
Limetku na polevu také ostrouháme a vymačkáme šťávu. Kůru smícháme se 2 lžícemi cukru. Moučkový cukr utřeme s 1 lžící odloženého sněhu, limetkovou šťávou a alkoholem. Touto polevou brazilskou bábovku polijeme a posypeme sladkou kůrou. Polevu na brazilské bábovce necháme zatuhnout a krájíme na řezy.