Dědečkův bezinkový likér recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1,5 kg cukr
1 l rum
1 ks citron
6 ks hřebíček
1,5 lžička mletá skořice
2 balíčky vanilkový cukr
2 lžičky mletá káva
2,5 kg čerstvé bezinky

Postup přípravy receptu

  1. Čisté, umyté a odšťopkované bezinky dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny bezinky pod hladinou - utopené. Dáme vařit

  2. Připravíme si citron, který oloupeme od kůry, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Pozor, pokud necháte pecky, šťáva zhořkne

  3. Jakmile se začnou bezinky vařit, za stálé míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citron, necháme vařit 2 minuty a vypneme

  4. Celou směs necháme den uležet na chladnějším místě

  5. Šťávu přecedíme přes hadřík a z plodů se snažíme vymačkat také co nejvíce šťávy. Samozřejmě přes hadřík

  6. Šťávu dáme vařit a přidáme cukr, který vaříme 5 minut a pak přidáme vanilkový cukr, který vaříme 2 minuty

  7. Šťávu necháme zchladit a nakonec do ní přilejeme rum

  8. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!