Dědečkův bezinkový likér recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 1,5 kg cukr 1 l rum 1 ks citron 6 ks hřebíček 1,5 lžička mletá skořice 2 balíčky vanilkový cukr 2 lžičky mletá káva 2,5 kg čerstvé bezinky
Postup Dědečkův bezinkový likér
Postup přípravy receptu
-
Čisté, umyté a odšťopkované bezinky dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny bezinky pod hladinou - utopené. Dáme vařit
Připravíme si citron, který oloupeme od kůry, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Pozor, pokud necháte pecky, šťáva zhořkne
Jakmile se začnou bezinky vařit, za stálé míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citron, necháme vařit 2 minuty a vypneme
Celou směs necháme den uležet na chladnějším místě
Šťávu přecedíme přes hadřík a z plodů se snažíme vymačkat také co nejvíce šťávy. Samozřejmě přes hadřík
Šťávu dáme vařit a přidáme cukr, který vaříme 5 minut a pak přidáme vanilkový cukr, který vaříme 2 minuty
Šťávu necháme zchladit a nakonec do ní přilejeme rum
Foto: Pixabay.com