Pizza se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks rajče
3 lžíce kečup
150 g sýr
1 - 2 lžičky oregano
2 lžíce olej na smažení
mletý černý pepř
1 ks cibule (větší)
150 g čerstvý špenát
1 ks pizza korpus

Postup přípravy receptu

  1. Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme dvě lžíce oleje, tři lžíce kečupu, trochu soli a promícháme. Koupený korpus -pizza položíme na jemně omaštěný plech a potřeme touto směsí

  2. Špenát propereme, listy rozkrájíme na větší kousky. Zbylé dva stroužky česneku a cibuli také oloupeme. Česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, omytá rajčata na tenké plátky. Sýr nastrouháme

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme nakrájený česnek. Přidáme špenát a také jen chvíli smažíme, než listy špenátu trochu povadnou. Orestovaný špenát s česnekem rozprostřeme na pizza korpus, který již máme připravený na plechu a pomazaný olejovou směsí. Na špenát navrstvíme tenké plátky rajčat

  4. Cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme k ní slaninu a jen chvíli prohřejeme než také zesklovatí. Osmahnutou cibuli se slaninou pravidelně poklademe na na vrstvu špenátu a rajčat. Takto připravenou pizzu okořeníme oreganem a pepřem a posypeme nastrouhaným sýrem

  5. Pizzu se špenátem už stačí jen dát do předehřáté trouby. Pečeme ji dozlatova (v horkovzdušné troubě při 180°C asi 10 minut)

  6. Když z receptu vynecháme slaninu, pizzu uvítají i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!