Dobré játrové nudličky na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
mléko
2 ks cibule
0,5 sklenek červené víno
hladká mouka
400 g telecí játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a necháme 30 minut namočená v mléce. Játra potom osušíme, nakrájíme na nudličky a obalíme v mouce. Obalování můžeme ulehčit tím, že mouku dáme i s játry do sáčku, poté sáčkem zatřepeme a přes sítko oddělíme přebytečnou mouku. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na slabé proužky

  2. Cibuli osmažíme do tmavší barvy, posypeme paprikou a rychle promícháme. Játrové nudličky vhodíme na pánev, zprudka opečeme a zalijeme suchým vínem. Po vypaření vína po částech podléváme vývarem a vaříme do změknutí. Omáčku s játrovými nudličkami nakonec dochutíme solí a pepřem

  3. Játrové nudličky na cibulce podáváme s pečivem, rýží nebo i knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!