Pstruh na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky sůl sůl 2 ks jablko 4 ks pstruh 2 ks hruška 4 lžičky grilovací koření 1 kelímek kysaná smetana 4 lžičky citronová šťáva citronová šťáva 1 - 2 lžičky pálivá paprika
Postup Pstruh na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy dobře očistíme, posypeme kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet
Oloupeme si jablka a hrušky, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky
Na pánvi si rozpustíme máslo se lžící oleje. Vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak pstruhy vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce
Ovoce necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě. Pak přidáme kysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, osolíme a promícháme. Do omáčky vložíme zpět pstruhy a chvíli je v omáčce pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut)
Při servírování pstruhy podléváme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami. Jako přílohu podáváme pečené brambory a zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.