Domácí věnečky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

80 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
250 g máslo
rum
1/4 l mléko
1/4 l voda
200 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
1 ks vanilkový pudink v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a tuk dáme vařit. Do vroucího nasypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od kastrůlku

  2. Do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a špetku prášku do pečiva a špetku soli. Na plech s pečícím papírem tvoříme ozdobným sáčkem věnečky. Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut na 220 °C

  3. Připravíme si krém. Krém: Uvaříme klasický pudink, necháme vychladnou a postupně ho přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem, ochutíme trochou rumu

  4. Vlažné věnečky rozřízneme a plníme pudinkovým krémem. Domácí věnečky skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!