Domácí věnečky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 80 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 250 g máslo rum 1/4 l mléko 1/4 l voda 200 g hladká mouka 100 g tuk na pečení 1 ks vanilkový pudink v prášku
Postup Domácí věnečky
Postup přípravy receptu
-
Vodu a tuk dáme vařit. Do vroucího nasypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od kastrůlku
Do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a špetku prášku do pečiva a špetku soli. Na plech s pečícím papírem tvoříme ozdobným sáčkem věnečky. Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut na 220 °C
Připravíme si krém. Krém: Uvaříme klasický pudink, necháme vychladnou a postupně ho přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem, ochutíme trochou rumu
Vlažné věnečky rozřízneme a plníme pudinkovým krémem. Domácí věnečky skladujeme v chladu.