Pečená cuketa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 140 ml olej 3 lžičky sůl 5 ks cibule 1,5 kg cuketa 300 ml rajčatový protlak 2 lžíce vinný ocet 0,5 lžiček mletý černý pepř 6 lžic worchesterová omáčka 3 lžíce třtinový cukr 1 sklenka sugo toscana alnatura
Postup Pečená cuketa
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky spolu s česnekem, který očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mezitím oloupeme a očistíme od semen a na hrubém struhadle nastrouháme cukety, přidáme je k cibuli a česneku, osolíme a chvilku promícháváme. Poté přidáme cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, worchester, pepř a vše společně zamícháme
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do vyššího plechu rozprostřeme pečicí papír, který ustřihneme tak, aby vytvořil dostatečně vysoké okraje. Připravenou směs přeneseme na plech a dáme na 40 minut do trouby. Během této doby jednou nebo dvakrát směs promícháme
Po upečení plníme cukeťačku do horkých sklenic, které pevně uzavřeme, dáme dnem vzhůru a necháme přikryté pod ručníkem vychladnout do druhého dne
Pečené cukety poté skladujeme ve spíži, popřípadě ve sklepě, otevřené pak podáváme s pečivem k různým příležitostem podle chuti.