Zázvorová kachní prsa na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
solamyl
200 g pórek
50 g mandle
20 g čerstvý zázvor
1 lžíce sójová omáčka
1 šálek zeleninový vývar
1 ks červená cibule
mleté chilli koření
2 lžíce sladké červené víno
400 g kachní prsa bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa zbavíme kůže, vykostíme a očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme očištěný nastrouhaný závor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme v chladu rozležet

  2. Mandle spaříme, sloupneme a podélně pokrájíme. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalky asi 4 cm silné, které podélně usekáme na nudličky. Vývar promícháme se solamylem (asi 1/2 lžičky)

  3. Na oleji zprudka opečeme malé plátky masa z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme jednu lžíci oleje, na kterém krátce orestujeme cibuli a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme

  4. Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme na porce, poklademe plátky opečených zázvorových kachních prsou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!