Zázvorová kachní prsa na pórku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl solamyl 200 g pórek 50 g mandle 20 g čerstvý zázvor 1 lžíce sójová omáčka 1 šálek zeleninový vývar 1 ks červená cibule mleté chilli koření 2 lžíce sladké červené víno 400 g kachní prsa bez kůže
Postup Zázvorová kachní prsa na pórku
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa zbavíme kůže, vykostíme a očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, které obalíme v solamylu. Vmícháme očištěný nastrouhaný závor, chilli koření, sůl, víno a sójovou omáčku. Takto naložené maso necháme v chladu rozležet
Mandle spaříme, sloupneme a podélně pokrájíme. Pórek omyjeme, nakrájíme na špalky asi 4 cm silné, které podélně usekáme na nudličky. Vývar promícháme se solamylem (asi 1/2 lžičky)
Na oleji zprudka opečeme malé plátky masa z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme jednu lžíci oleje, na kterém krátce orestujeme cibuli a pórek. Vmícháme mandle, podlijeme malým množstvím vývaru a krátce povaříme
Horkou zeleninu s omáčkou rozdělíme na porce, poklademe plátky opečených zázvorových kachních prsou a podáváme s rýží.