Perníkové řezy s griliášovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce kakao
4 lžíce voda
1 ks bílek
1 ks pomeranč
1 - 2 ks citron
250 g cukr krystal
80 g cukr krystal
2 lžíce hrubá mouka
250 g vlašské ořechy
tuk na pečení
2,5 g kypřící prášek do perníku
jahodový džem
250 g vařené nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme perníkové řezy. Cukr utřeme s vejci do pěny. Přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy

  2. Těsto pečeme v troubě předehřáté na 200 °C pozvolna 30 - 45 minut. Upečený perník necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na řezy, potřeme jahodovým džemem a spojíme

  3. Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání

  4. Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá

  5. Perníkové řezy s griliášovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!