Perníkové řezy s griliášovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 lžíce kakao 4 lžíce voda 1 ks bílek 1 ks pomeranč 1 - 2 ks citron 250 g cukr krystal 80 g cukr krystal 2 lžíce hrubá mouka 250 g vlašské ořechy tuk na pečení 2,5 g kypřící prášek do perníku jahodový džem 250 g vařené nové brambory
Postup Perníkové řezy s griliášovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme perníkové řezy. Cukr utřeme s vejci do pěny. Přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy
Těsto pečeme v troubě předehřáté na 200 °C pozvolna 30 - 45 minut. Upečený perník necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na řezy, potřeme jahodovým džemem a spojíme
Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání
Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá
Perníkové řezy s griliášovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.