Čínské nudle s krůtím masem a houbami Shimeji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
mletý zázvor
1 ks červená cibule
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
300 g vaječné čínské nudle
1 lžička chilli pasta
300 g vařené krůtí maso
2 lžíce světlá sojová omáčka
150 g houby Shimeji

Postup přípravy receptu

  1. Čínské vaječné nudle připravíme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z trsu čerstvých hnědých houbiček Shimeji odřízneme kořen a jednotlivé houby od sebe oddělíme. Krůtí maso uvaříme doměkka (nebo využijeme zbylé kousky pečeného či dušeného drůbežího masa) a nakrájíme přes vlákno nadrobno

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme houby a maso, vše podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Směs ochutíme chilli pastou, špetkou mletého zázvoru a sojovou omáčkou. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku, uvařené čínské nudle a vše prohřejeme

  3. Čínské nudle s krůtím masem a houbami Shimeji rozdělíme na porce a podáváme s listovými saláty a rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!